Om oss

Vi är KommuniMera

Ylva Källman, beteendevetare och pedagog, håller inspirerande föreläsningar som sätter tankarna i rörelse och får åhörarna att reflektera över sin egen roll på arbetsplatsen.

 

Ylva inspireras och fascineras av människor, av deras förmåga att utmana sig själva och sitt kunnande, av den nyfikenhet som driver dem att lära sig nya saker, anta nya utmaningar och pröva nya metoder. Ofta använder hon Muminfamiljen som modell för vilka olika roller vi har i organisationen. Och hon visar hur viktigt det faktiskt är att vi är olika – det är nämligen då vi bäst kan åstadkomma ett gott resultat tillsammans.


Ylva har genom åren arbetat med många olika yrkeskategorier, med stora och små organisationer – både privata och offentliga – och har följt med dem på kortare och längre utvecklingsresor.


Ylva är en mycket uppskattad och ofta anlitad moderator med en omvittnat god förmåga att lyfta ämnen och föreläsare. Hon arbetar också med bland annat processledning, handledning och konflikthantering.

 

Bakgrund:

Ylva Källman är utbildad inom pedagogik och beteendevetenskap och har genom åren arbetat med stora och små organisationer i olika länder:

  • Konsult, utbildare, handledare vid VYUC, Finland.
  • Projektledare och sakkunnig, European Vocational Training Association, Belgien.
  • Projektledare, konsult, utbildare och handledare, Yrkesakademin, Finland.
  • Projektledare, värdegrundsarbete, Landstinget Halland.

 


Svartvitt porträtt av Lasse Nyman

Lasse Nyman, med många år som journalist och informatör bakom sig, håller i funktionell och lustbetonad mediaträning. Deltagarna får hjälp att komma över sin kamera- och mikrofonskräck, lär sig hur de bäst får fram sitt budskap och hur de möter svåra frågor från journalister.

 

Lasse arbetar också med text och bild av alla slag – reportage, dokumentation, intern och extern information med mera. Behöver du hjälp med en kommunikationsstrategi, i en akut fråga eller mer långsiktigt, är han en trygg expert att luta sig mot både när det gäller taktik och praktik.

 

Lasse Nyman har gedigen erfarenhet av värdegrundsarbete och andra utvecklingsprocesser, och han ställer också gärna upp som moderator för konferenser.

 

Bakgrund:

Lasse Nyman har tidigare arbetat inom media, på it-företag, inom skolvärlden och offentlig förvaltning:

 

  • Journalist inom radio och dagspress, bland annat Radio Halland, Skövde Nyheter, Hallandsposten och Hallands Nyheter.
  • Lärare och rektor på Ljud- och bildskolan i Varberg.
  • Kommunikatör på Hallands länsmuseum Halmstad och Landstinget Halland.


Svartvitt porträtt av Anita Nyman

Anita Nyman är utbildad informatör men har arbetat som journalist större delen av sitt yrkesliv. Hon har omväxlande varit reporter och redigerare men också jobbat som lokalredaktör och taltidningsredaktör med mera. Anita är en uppskattad skribent, textgranskare, utbildare och rådgivare i medie- och språkfrågor.

Hon har också utbildning och erfarenhet när det gäller språket som verktyg för människor som inte har svenska som modersmål.


Bakgrund:

Anita har sedan mitten av 1980-talet arbetat på olika redaktioner, i många olika roller, bland annat på Skaraborgs Allehanda och Hallands Nyheter.